chrome firefox opera safari iexplorer

У київському метро знайшли підозрілий пакунок (оновлено)

14 квітня 2011 о 19:08

У Києві увечері 14 квітня закрили для входу та виходу станцію метро «Університет». Ззовні стоять декілька десятків працівників правоохоронних органів. Вони озброєні та в бронежилетах.

На бульварі Шевченка біля станції метро також стоїть «Газель» Міністерства надзвичайних ситуацій, пожежники та швидка допомога.

За словами начальника прес-служби київської міліції Володимира Поліщука, скоріше за все, мова йде про чийсь злісний жарт.

«На балюстраді між есклаторами о 17:32 знайшли пакет від фаст-фуду, з якого були помітні проводи. Його знайшов працівник міліції, який охороняє територію метрополітену. Територію, де був кульок, оточили спеціальними шинами. На даний момент перевіряють те, що знаходиться в пакеті», — розповів Поліщук.

 
19:30 Ситуація на станції метро «Університет» не представляє небезпеки. Про це повідомила прес-секретар Служби безпеки України Марина Остапенко.

«Одразу після виявлення пакунку під ескалаторами його було огороджено автомобільними шинами. Спеціальний робот, з допомогою якого було проведено огляд в пакунку вибухових пристроїв не виявив. В паперовому пакеті від Макдональдза» знаходилися сміття від їжі, старий непрацюючий мобільний телефон і кілька дротів".

На місці інциденту працює слідчо-оперативна група з числа працівників СБУ і МВС.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути