chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові вперше відбудеться Ярмарок дитячого дозвілля

04 квітня 2011 о 13:22

7-9 квітня у Львові вперше відбудеться Ярмарок дитячого дозвілля, мета якого — заохотити дітей відвідувати гуртки, а також показати батькам місця, де їхні діти можуть ефективно проводити вільний час та розкривати свої таланти.

У ярмарку візьмуть участь понад 200 різних гуртків із 39 центрів дитячої творчості.

Про це на прес-конференції повідомив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Олег Березюк.

«Філософія цього заходу полягає у тому, що дитина потребує інформації, щоб стати учасником громадського суспільства. У Львові функціонують сотні гуртків, ансамблів, художніх шкіл, але ця інформація не завжди доступна чомусь батькам. Цей ярмарок покликаний показати батькам і дітям найрізноманітніші гуртки, які є у Львові, причому і державної, і комунальної власності, і приватні», — розповів Олег Березюк.

За його словами, не будуть представлені шкільні гуртки. Натомість протягом трьох днів організатори дитячих гуртків, керівники клубів, танцювальні колективи, вокальні ансамблі проводитимуть майстер-класи, показові виступи, презентації для дітей, батьків та всіх відвідувачів ярмарку.

Як розповіла директор Будинку дитячої та юнацької творчості Франківського району Ольга Пантелєєва, діти та батьки зможуть ознайомитися з діяльністю центрів творчості та клубів з виставкових стендів, отримати корисну інформацію та поради від професіоналів, а також записатися на заняття. «Гуртки розкривають таланти дітей, і важливо, щоб діти знайшли той гурток, що розвиватиме їхні таланти. Також гуртки допоможуть відтягнути дітей від комп’ютера, від беззмістовного перебування на вулиці», — зауважила Ольга Пантелєєва.

На території ярмарку діятимуть три показові майданчики: на сцені актового залу виступатимуть танцювальні та вокальні колективи, на інших двох майданчиках діти матимуть можливість взяти участь у творчих майстер-класах з бісероплетіння, художньої кераміки, ткацтва, виготовлення м'якої іграшки, малювання на склі, живопису, різьбі по дереву тощо.

Ярмарок дитячого дозвілля проходитиме у Львівському палаці мистецтв, що на вул. Коперника, 17.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути