chrome firefox opera safari iexplorer

У маршрутках столиці з'являться контолери

27 квітня 2011 о 08:19

«Ми давно це планували. Це потрібно для того, щоб ми могли повною мірою збирати виторг, адже й тут бувають безбілетники, наприклад, у годину пік. Крім того, необхідно контролювати своїх водіїв, змушувати їх давати людям квитки (водії неофіційно говорять, що до 30% щоденного виторгу кладуть у кишеню, а перевірити, скільки реально заробив, не можна, тому що керівництво рахує за кількістю проданих квитків). А для киян квиток буде додатковою гарантією одержання компенсації якщо щось, не дай Боже, трапиться», — розповів заступник директора «Київпастрансу» Сергій Литвинов.

На підприємстві кажуть, що розширювати штат контролерів не збираються.

«Обійдемося самотужки: будемо залучати людей з маршрутів іншого транспорту. Вони будуть, як і в автобусі, заходити на зупинці і просити пасажирів показати їм квиток. Якщо його не дав водій, розбиратися будуть з ним, а якщо пасажир сам не взяв, то людині загрожує штраф у 20-кратному розмірі проїзду: 40 гривень — якщо проїзд коштує 2 грн., і 50 гривень — якщо 2,5 грн.», — повідомив Литвинов.

Контролери повинні будуть мати при собі посвідчення визначеного зразка, яке можна подивитися на kpt.kiev.ua і після оплати штрафу видати квитанцію. Скаржитися на роботу контролерів або повідомляти про порушення киян закликають за телефоном 268-30-11.

 

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути