chrome firefox opera safari iexplorer

У травні держава відзначить 140-річчя Василя Стефаника

06 квітня 2011 о 11:34

Верховна Рада України ухвалила Постанову «Про відзначення 140-річчя з дня народження Василя Стефаника» (реєстр. № 8182).

Документом, зокрема, передбачено урочисто відзначити на державному рівні 140-річчя з дня народження Василя Стефаника, видатного українського письменника та громадського діяча.

Так, Кабінету Міністрів запропоновано у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення відповідних заходів, а також розробити та затвердити план заходів, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення.

Планується також організувати тематичні виставки, присвячені життю та діяльності Василя Стефаника.

Державному комітету телебачення і радіомовлення рекомендовано організувати показ тематичних теле- і радіопередач, присвячених життю цього видатного письменника.

Документом запропоновано також Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» — видати серію ювілейних поштових марок.

Як відомо, 140 років з дня народження Василя Семеновича Стефаника виповниться 14 травня 2011 року.

«Рідна країна»

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути