chrome firefox opera safari iexplorer

У Вінниці влаштували битву подушками

02 квітня 2011 о 20:24

Учасники битви — молодь від 12-20 років, поділилися на два ворожі табори — Капулетті та Монтеккі. Знак про початок бою дала труба. У битві подушками є свої правила: головне — не заснути та прикривати спину своєму товаришу.

«Супер. І дуже шкода, що вдома знайшов лише одну подушку, і дуже погано, можна було брати в дві руки і отримувати ще більше задоволення від цього. Ну, в кожного в житті, як мінімум в дитинстві, таке відбувалося, потім дорослих, як вожатих, в таборі бавилися — побитися, це святе», — сказав учасник подушкового бою Артем.

У різнокольорових подушках жодного надрізу. Зброя учасників акції зовсім недовговічна, кілька міцних ударів — і пух вилітає назовні.

«Так, я встигла багатьох вдарити, і мене встигли вдарити. Це адреналін, це реально кайфово», — зізнається учасниця подушкового бою Світлана.

Організатори запевняють — так званий «пухнастий бій» — зовсім не натяк до хуліганства, а лише спосіб зняти стрес та весело провести час.

«По великому рахунку, це дуже велика біда, то що ми закриті в своїх квартирах і практично не спілкуємося. Ось такі прояви свободи, внутрішнє бажання подуріти сприяють тому, що ми намагаємося не впадати в депресію і виживаємо, як цивілізація, тому що по домівках — це біда», — вважає організатор бою подушками Олександр Шемет.

http://vn.20minut.ua

Загалом бій подушками тривав 10 хвилин. Ще довше учасникам довелось прибирати пір'я.

Як відомо, у першу суботу квітня в світі відзначають Міжнародний день битви подушками. Подія проводиться в десятках міст по всьому світу.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути