chrome firefox opera safari iexplorer

Україна в п'ятірці найбільш непривабливих країн для туризму

14 квітня 2011 о 07:56

На Всесвітньому економічному форумі опублікували рейтинг туристичної конкурентноздатності країн Європи.

ВЕФ відвів України 38 місце з 42 європейських країн, передає Companion.

До першої п'ятірки рейтингу ввійшли традиційно привабливі для туристів країни. Список очолила Швейцарія, друге місце — за Німеччиною, далі розташувалися Франція, Австрія та Швеція відповідно.

У самому низу рейтингу, разом з Україною, розташувалися Сербія, Вірменія, Боснія та Герцоговина і Молдова.

У рейтингу турконкурентоздатності країн світу Україна опинилася на 85 позиції, тоді як у попередньому звіті країна займала 77-е місце. У 2011 році Україна опинилася на одному рівні з Намібією — 84 і Гватемалою — 86.

Росія, як і в попередньому рейтингу, зайняла 59-е місце серед країн світу, на одному рівні з Уругваєм — 58 і Аргентиною — 60. ТОП-10 світового рейтингу склали США, Велика Британія, Іспанія, Канада і Сінгапур.

Останні три місця в рейтингу дісталися Бурунді, Анголі і Чаду.

Як повідомлялося раніше, глобальна консалтингова компаніяKnight Frank опублікувала рейтинг найгірших у світі ринків нерухомості. Україна в ньому відвели третє місце.

 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути