chrome firefox opera safari iexplorer

Українка стала чемпіонкою Європи з боротьби

01 квітня 2011 о 14:11

На чемпіонаті Європи з боротьби, який цими днями проходить у Дортмунді (Німеччина), в боротьбу за медалі вступили жінки. У вагових категорії до 48 кг Христина Дарануца завоювала срібну медаль, а в категорії до 51 кг Юлія Благиня завоювала «золото».

Христина Дарануца у фіналі поступилася колишній співвітчизниці, вихованці львівської школи боротьби титулованій Марії Стадник, яка виступає за Азербайджан.

Юлія Благиня в першому колі перемогла литовську борчиню Дейманте Бутавісіуте. Перемогою закінчилася зустріч українки з бєларуською спортсменкою Марією Івановою. У фіналі чемпіонату Європи Юлія здолала віце-чемпіонку Європи румунку Естер Добре.

Отож, у скарбничці збірної України вже чотири нагороди. Раніше Павло Олійник та Василь Федоришин завоювали бронзові нагороди у своїх вагових категоріях.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути