chrome firefox opera safari iexplorer

В Івано-Франківську освятили ікону Христа площею 400 кв м

28 квітня 2011 о 10:36

26 квітня в Івано-Франківську освятили велетенський образ «Христос благословляє подорожніх», написаний на одній із стін заводу «Автоливмаш». Загальна площа образу близько 400 кв м. Автори роботи – відомі місцеві художники Ярема Стецик та Андрій Семанишин.

Представники молодіжної місії УГКЦ прочитали молитву за безпеку водіїв та освятили ікону Христа. Опісля цього вони благословили автомобілістів, велосипедистів та подорожніх, що були присутні на заході.

За словами одного із організаторів заходу і співавтора ікони Яреми Стецика, освячена настінна ікона стане місцем молитви для кожного подорожнього велосипедиста чи автомобіліста, який вирушає у довгу мандрівку.

Рік тому на стіні заводу поєднались класичне монументальне мистецтво та новітній стріт-арт.

http://gazeta.ua

«Саме зображення викликало чимало дискусій. Адже прагнули знайти впізнаваний образ. Врешті зупинилися на верхній частині відомого іконографічного зразка «Ісусе, я довіряю тобі». Над ним працюють близько десятка художників. Це численні й тривалі сеанси малювання за допомогою автотехніки, один з яких — нічний», — розповів співавтор Андрій Семанишин.

Автори твору впевнені, що він не зазнає осквернення, адже місце його розташування доглянуте й не надто людне. Величезний образ супроводжує цитата зі Святого Письма: «Бо ангелам своїм Він накаже, щоб берегли тебе на всіх твоїх дорогах», інформує Gazeta.ua.

Захід відбувався у межах християнського фестивалю «Вгору серця», заключний гала-концерт якого буде 6 травня.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути