chrome firefox opera safari iexplorer

В Ужгороді заклали найдовшу алею сакур у Європі

11 квітня 2011 о 11:24

В Ужгороді посадили півтори сотні «сакур єднання». Таку символічну назву має тривала акція, ініційована міністром з питань надзвичайних ситуацій Віктором Балогою, під час якої деревця японської вишні висаджують у містах і містечках краю.

Цієї весни садіння сакур ще й має на меті висловити підтримку японському народові, котрий переживає трагедію, повідомляє ZIK. 

Закладена 9 квітня алея, яка простяглася двома набережними Ужа – Київською та Слов’янською, завдовжки близько двох кілометрів. Її можна вважати найдовшою сакуровою алеєю в Європі. За словами Ужгородського міського голови, у перспективі вона буде ще подовжена.

Сакури вже протягом десятиліть є одним із символів Ужгорода й, окрім багаторічних дерев, які щороку прикрашають місто, від осені півсотні «сакур єднання» ростуть у «Новому» районі, кількадесят дерев японської вишні вже втретє заквітнуть на Православній набережній Ужгорода. Як повідомив міський голова, сакури в Ужгороді висаджуватимуть щороку. Цього ж дня 45 саджанців сакури висадили й на території «університетського містечка».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути