chrome firefox opera safari iexplorer

Весняні маршрути України: чим привабливі тури вихідного дня?

01 квітня 2011 о 08:29

Ви вже відкрили для себе Україну? Коли щоденна рутина тягарем сірих буднів все частіше псує настрій – згадайте про маршрути вихідного дня. Досить протоптувати звичні стежини до кінотеатрів, кафе та інших подібних закладів, або втомлювати очі екранами моніторів комп'ютера чи телевізора.

Одягайте зручне взуття та гайда козацькими місцями, таємничими львівськими вулицями, Подільськими палацами, туристичною Київщиною чи «зеленими» стежинами Криму та Карпат…

Автомобільні маршрути, велотури, річкові спуски тощо. Не потрібно заздалегідь планувати кількатижневого відпочинку – тури вихідного дня зможуть відкрити вам невідому досі Україну, коли вам зручно і як ви того захочете. Одно- чи дводенні весняні маршрути – їх сотні!

nezabarom.ua

«В останні 3-4 роки тури вихідного дня стали дуже поширеним явищем, – розповідає Андрій Шенін, начальник управління туристичної політики з питань підготовки до Євро 2012 Державної служби туризму і курортів. – Чому? Тому що не завжди є час виїхати на тиждень-два на відпочинок, але тури вихідного дня дуже актуальні. Одеса, Західна Україна… З інших регіонів поїхати в Київ – це стало дуже популярно. Коли до України ввійшов low-cost, то ціни були привабливі на перельоти до Сімферополя, Одеси, Львова. Це теж сприяло, дуже зручно було. Зараз, на жаль, тільки в Сімферополь. Тому найпопулярнішими засобами таких маршрутів є автобуси та залізниця. Поступово збільшується кількість швидкісних поїздів, електричок».

Тури вихідного дня користуються великим попитом у населення. Серед таких туристів, за словами працівників турфірм, частіше зустрічається IT-персонал, офісні працівники тощо, які легко знаходять потрібну інформацію про подорожі в Інтернеті. Також популярним стало ділитися враженнями у соціальних сітках, а також створювати групи та клуби за туристичними вподобаннями.

Discover Ukraine!

Зимова сплячка закінчилася! Весна спонукає до нових відкриттів, в тому числі й туристичних. Час відкривати для себе рідну країну. Як продемонструвала 17-та Міжнародна виставка UITT 2011 «Україна – подорожі та туризм», яка відбулася нещодавно у Києві, різноманіття пропозицій внутрішнього туризму є, і їх чимало.

angatravel.com.ua

«Люди хочуть бачити Україну. Особливо зацікавлена свідома молодь – приходить, їздить. Кажуть, що прийдуть ще раз. Попит росте, і ми будемо його підтримувати своїми пропозиціями, – розповідає Максим Шитий, менеджер туристичного агентства «KrainaUa». – Достатньо багато програм, як стандартних – західна Україна, Закарпаття, Крим, так і нестандартних – Схід, центральна Україна, Полтавщина, Чернігівщина. Багато об’єктів, які постійно додаються. Також, варто зазначити такий великий плюс, що зараз люди в Україні починають розуміти, що на цьому можна заробити – вони відкривають хороші приватні готелі. Залишається лише за нашою владою – зробити відповідні дороги. Об’єкти є, мало лише відповідної інфраструктури».

bash-tur.ru

«З Києва є спеціальні тури вихідного дня, – говорить Ярослава, менеджер цього ж агентства. – Ми займаємося всією Україною. Є екскурсійні тури, дитячі, індивідуальні, групові. З фіксованою датою, чи тією, яка підходить вам. Є екологічні та активні тури. Представляємо всі регіони України, як класичні об’єкти, так і невідомі. Достатньо багато одноденних турів. Наприклад, це Батурин, козацька столиця; це може бути Седнів Чернігівської області; Козилець, де знаходиться найбільший дерев’яний іконостас в Україні за проектом Растреллі – унікальіні місця… Окрім Умані, ще є Качанівка, Тростянець та Сокиринці, також Біла Церква, Богуслав, Канів… І так до нескінченності».

Ціни таких подорожей коливаються кількасот до півтори-двох тисяч гривень. Все залежить від вашого маршруту та потреб.

Незвичні маршрути невідомою Україною

Якщо вас цікавить історія якогось регіону, складіть список місць, котрі потрібно відвідати – і гайда! Потрібне духовне оздоровлення – відповідний маршрут духовними святинями вже готовий. Шукаєте незвичних вражень? Обирайте активний відпочинок – рафтинг (спуск гірськими річками), пішохідні маршрути, вело та кінні тури…

inform.sumy.ua

Із незвичних можна порадити відвідати Новодністровські ГЕС та ГАЕС, весняне Закарпаття у цвіті сакури. Можна пройтися козацькими стежками (Чигирин, Холодний Яр та інші), а також маршрутами батяра (пивна екскурсія Львівською історією пивоваріння), або гайнути в дрімучі, забуті місця спокійного Полісся…

Зараз користувачі Інтернету можуть знайти для себе мандрівку на будь-який смак, настрій та гаманець. У всесвітній мережі вже відкриті тисячі цікавинок нашої країни з детальним описом, фотографіями та місцезнаходженням на інтерактивній карті. Вже укладені навіть онлайн-путівники більш, як 150-ма містами України та прямі телефони близько 1400 готелів, баз відпочинку, санаторіїв, котеджів у всіх регіонах нашої країни.

Кожне місто України пропонує щось унікальне, цікаве, неповторне. Є і новинки. Наприклад, здавалося усім відомий Львів… «Розроблених маршрутів, які пропонуються, є біля 150, – розповідає Галина Гриник з управляння туризму Львівської міської ради. – Однак зараз спостерігається наступна тенденція: аби туристи не їхали на стандартну програму, а могли оглянути дуже цікаві і невідомі місця, відкрити невідомий Львів. Щоб їм захотілося приїжджати знову і знову…»

Автоподорож Україною

На власному авто — ви хазяїн свого маршруту: зупиняєтеся, де хочете, дивитеся, на що хочете… Можна влаштовувати та розробляти власні шляхи подорожей вихідного дня. У цьому допоможе автомобільний путівник.

Наприклад, один з таких під назвою «Автомобільна прогулянка Україною», сьогодні має вже декілька перевидань. Користується великою популярністю, бо швидко розкуповується. «Це перший такий продукт за останні 20-30 років», — розповідає Ігор Лильо, співвласник туристичної компанії  Кумпель-тур.

Закарпаття. www.submarina28.livejournal.com

За його словами, зараз люди починають більше мандрувати «своїм ходом», оскільки мають власні автомобілі. «Спочатку вони їздили дивилися Європу, а тепер зрозуміли, що власна країна – не гірша. Тому виникла ідея створити цей путівник. Ми три роки подорожували, багато передивилися і дійшли висновку, що в Україні навіть при таких дорогах, при такій інфраструктурі є колосальний потенціал. Треба просто її показувати власним громадянам. Тому що вони дуже часто не знають, що знаходиться у сусідній області, не кажучи вже про протилежні частини країни. Серед моїх улюблених місць – місто Червоногород, якого ви не знайдете на карті України, тому що його назва зникла під час другої світової війни. Це Тернопільська область. Друге місце, яке я пропоную відвідати – Чернівці, та, звичайно, Львів… А для тих, хто хоче відпочити та мати поїздку спокійну і тиху – це Волинь, там дуже гарні місця. Їх просто для себе потрібно відкрити».

А куди ви поїдете наступними вихідними?

Світлана Майстук, «Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути