chrome firefox opera safari iexplorer

Відкрито прямий авіарейс зі Львова до Праги

27 квітня 2011 о 18:51

27 квітня о 14:35 у Львові приземлився літак прямого авіарейсу «Прага-Львів» чеських авіаліній «Czech Airlines», який відтепер чотири рази на тиждень курсуватиме між цими містами.

Капітаном першого авіарейсу став президент з авіаперевезень авіакомпанії «Czech Airlines» Марек Тибл.

За словами Марека Тибла, політ тривав 1 год. 40 хв. «Це була приємна подорож. Ми нею задоволені. Якщо тут буде стільки задоволених пасажирів, як і ми, то ми літатимемо більше», – зазначив він.

На запитання про причини відкриття авіарейсу «Прага-Львів» Марок Тибл відповів: «Ми шукаємо дорогу на Схід, у нас є традиція польотів до Києва. Сьогодні відкриваємо авіарейс до Львова, і скоро літатимемо до Харкова».

За словами генерального директора по Росії і країнах СНД авіакомпанії «Czech Airlines» Даніеля Шура, наразі вартість квитків зі Львова до Праги складає $199. «Наші цілі, щоб львів’яни отримали можливість потрапити в Європу літаком, а не лише автобусом чи автомобілем», – додав Д.Шур.

Як зазначають у «Czech Airlines», рейси відбуватимуться чотири рази на тиждень: у понеділок, середу, п’ятницю та неділю. Виліт із Праги відбуватиметься 11:35 (за місцевим часом), приліт о 14:35 (за київським), зі Львова – о 15:10, приліт в Прагу – 16:20 (за місцевим часом). Польоти здійснюватимуть літаками типу АТR-42.

Додамо, що крім Львова, авіакомпанія «Czech Airlines» здійснює авіаперевезення до Києва, Одеси та Донецька.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути