chrome firefox opera safari iexplorer

Журналісти мають декларувати свої витрати?

10 квітня 2011 о 17:04

Радник Президента України, керівник Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації Президента Ганна Герман вважає за доцільне запровадити декларування витрат для журналістів.

Про це вона заявила в ефірі програми «Честь имею пригласить» на телеканалі КРТ у відповідь на заяву ведучого програми Яна Табачника про те, що журналісти спекулюють на темі утиски свободи слова, і насправді опозиція має всі можливості завдяки ЗМІ «лити бруд» на владу.

«Ян Петрович, знаєте, англійці кажуть: take it easy — давайте приймати це легко», — зазначила Герман, додавши, що стикалася з такою ж ситуацією у Польщі.

«Я це пережила вже. Я жила у Варшаві, коли Польща проходила той же шлях. І були такі ж речі зі свободою слова та журналістами. Яким шляхом пішла Польща? Польща теж ввела декларацію на витрати не тільки для політиків, що потрібно зробити і в Україні, але і для журналістів. Для журналістів так само була декларація витрат. І тоді було видно, чому журналіст, який їздить на дуже дорогій машині, не повинен декларувати і пояснювати, звідки вона в нього, а політик — повинен? Тобто, потрібно йти тим шляхом, тільки free and transparent process. Тільки такий процес — відкритий і прозорий і для політиків, і для журналістів навчить нас з часом, що відповідати треба за все», — додала радник Президента.