chrome firefox opera safari iexplorer

Держрезерв не закуповуватиме китайську гречку

05 травня 2011 о 11:20

Державний комітет України з державного матеріального резерву не має наміру закуповувати китайську гречку.

Як пише “Голос України”, про це заявив голова комітету Олексій Лелюк, коментуючи слова прем’єр-міністра Миколи Азарова про те, що у разі відсутності покупців гречки з Китаю її буде відправлено на зберігання в резерв.

О.Лелюк відзначив, що його відомство не має відношення до закупівлі китайської гречки. «Держрезерв закуповує тільки продукцію, яка відповідає нормам ГОСТ і ДСТУ, що забезпечує належну якість продукції, котра зберігається на наших складах. Тому закупівля китайської гречки не в компетенції нашого відомства», — сказав О.Лелюк.

Він упевнений, що після того, як на гречаному ажіотажі заробили виробники, нинішнього року площі посівів гречки істотно збільшаться, зазначає видання.

Як повідомлялося, 29 квітня М.Азаров сказав, що у разі відсутності покупців китайської гречки її покладуть у резерв.

Нагадаємо, Україна і Китай 21 лютого підписали контракт на поставку гречки в Україну. Відповідно до даного контракту, перша партія законтрактованої гречки була відправлена з Китаю 11 березня 2011 року судном MSC BERYL.

27 квітня міністр аграрної політики і продовольства України Микола ПРИСЯЖНЮК повідомив, що перша партія гречки з Китаю в обсязі 500 тонн надійшла до України через Одеський порт.

27 квітня в прес-службі компанії «Хліб Інвестбуд» повідомили, що на 30 квітня заплановане відвантаження китайської гречки з контейнерів на склади тимчасового зберігання для подальшого розподілу і транспортування у регіони.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути