chrome firefox opera safari iexplorer

До Дня Києва в «Парку Київська Русь» покажуть шоу

26 травня 2011 о 09:19

До Дня Києва 28 травня у «Парку Київська Русь» (с.Копачів Обухівського району Київської області) покажуть шоу з танцями та вогнем.

Про це  повідомили в благодійній організації «Слов’янський фонд».

Також буде організовано парад прапорів і показ середньовічної моди: будуть представлені військові обладунки скіфів IV ст. до н.е., спартанців I ст. н.е., римлян I ст. н.е., костюми міщан, дружин, бояр, князів Стародавньої Русі, одяг кочових народів і навіть костюми лицарів XV століття. Доповнять програму й каскадерські трюки з забавами скоморохів і театралізовані вистави.

«Свято Дня Києва має для нас велике значення, тому вирішили відзначити гучно. Хореографічне шоу «Русь Первозданна» – ексклюзивне, його можна побачити тільки в «Парку». Це розповідь про те, як жили, кохали та воювали наші пращури», – анонсує свято автор проекту «Парк Київська Русь» Володимир ЯНЧЕНКО.

«Русь Первозданну» покажуть ввечері, а меню розваг на день складатиметься з різноманітних майстер-класів, екскурсій та конкурсів.

«Ми завжди пропонуємо не просто подивитися на те, що в нас відбувається, а й зануритися в життя справжнього давньоруського міста. Ігри та забави, майстер-класи з ковальського та гончарного ремесел, стрільба з лука, спілкування з Нестором Літописцем, можливість перевдягтися у вбрання киян X, наприклад, століття – все це створює відповідний настрій», – каже В.ЯНЧЕНКО.

Ціни на вхідний квиток на свято, як обіцяють організатори, будуть демократичними. Для дітей до 7 років – вхід безкоштовно, а учні Києва та області мають можливість взяти участь у благодійній акції «Дитинець Києва кличе вас!». Подробиці на сайті www.parkkiyvrus.com.

 

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути