chrome firefox opera safari iexplorer

Маленький принц повернеться на Пейзажну алею

04 травня 2011 о 09:30

Скульптура Маленького принца знову стоятиме на Пейзажній алеї — побачити її можна буде вже на День Києва — 29-30 травня.

Мешканці Пейзажки випросили 25 тисяч гривень у меценатів, і наразі скульптор Костянтин Скретуцький інтенсивно працює над новим монументом.

За словами митця, ця робота відрізнятиметься від попередньої, зокрема, буде більш стриманою. Сьогодні гола фігура Принца  вже виліплена у глині. Такою автор і хотів її залишити, однак на Пейзажку Маленький принц повернеться в одязі.

«Моє особисте бажання — залишити його таким (голим), але ми поговорили з замовником що таким його можуть не прийняти на алеї», — сказав Скретуцький.

Маленький принц повернеться на Пейзажку з дівчинкою Алісою з казкою Льюїса Керролла.

Як відомо, скульптуру знищили невідомі уночі 23 березня. На початку квітня голова КМДА Олександр Попов заявив, що зробить все для того, щоб знайти вандалів.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути