chrome firefox opera safari iexplorer

Митці проведуть художній ярмарок «Розпродаж земель, нерухомості та дарів України»

05 травня 2011 о 15:22

«Мистецький простір 365» закликає підтримати акцію протесту проти державного вандалізму та байдужості до осередків та окремих творців культурної спадщини України.

«Ми проти безвідповідального розпродажу приміщень галерей та художніх майстерень! Не менш хвилюючим є питання приватизації та нищення архітектурних пам’яток столиці та історичних міст європейської держави – України», — зазначають в організації, яка об’єднує художників, дизайнерів, музикантів, кінокритиків, фотографів та інших творчих особистостей.

З 5 по 15 травня митці запрошують взяти участь у художньому ярмарку «Розпродаж земель, нерухомості та дарів України». Розпродувати будуть пейзажі та натюрморти.

«Ідея даного проекту з’явилася під впливом маси вражень від останніх подій та ситуацій з приватизацією державного майна. Від таких масових акцій постраждало ряд мистецьких одиниць, в тому числі й наш «Мистецький простір 365». За останній місяць до нас зверталися митці, що втратили майстерні, та галерея, яка втратила приміщення напередодні запланованої виставки. Даний проект має на меті привернути увагу громадськості до цієї проблеми. Ми творимо та виживаємо на фоні масових акцій «державного вандалізму», розпродажу архітектурних пам’яток, орендованих художниками приміщень, а також рейдерських атак нових власників», — йдеться у заклику «Мистецького простору».

Виставка «На продаж» діятиме 5-14 травня з 13:00 до 20:00. Ярмарок відбудеться 12-14 травня з 17:00 до 20:00.

В акції протягом виставки візьмуть участь митці різних творчих професій зі своїми реакціями (кіно, перфоманс, арт-об’єкти, конференції тощо).

Акція відбуватиметься за адресою: вул. Костянтинівська 63\12 (станція метро «Тараса Шевченка»)

З детальною програмою заходу можна ознайомитись тут.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути