chrome firefox opera safari iexplorer

На Київщині пройде зліт туристів

12 травня 2011 о 11:19

13-15 травня відбудеться ХІV-й відкритий зліт туристів Києва, присвячений 66-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Про це повідомляє прес-служба Київської адміністрації.

Місцем проведення зльоту стане Державний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році», що в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області.

За інформацією організаторів, відкритий зліт туристів, який проходитиме у Києві 14-й рік поспіль, став невід'ємною складовою розвитку спортивно-оздоровчого туризму в столиці.

Щорічне проведення цього заходу сприяє підготовці багатьох професіоналів у різних видах спортивно-оздоровчого туризму.

14 травня об 11.00 відбудеться урочисте відкриття зльоту з покладанням квітів до меморіалу визволителям Києва з вшануванням полеглих в боях.

Після урочистого відкриття зльоту всі бажаючи зможуть відвідати діораму «Битва за Київ 1943 році», а об 11.30 розпочнуться змагання з техніки пішохідного, водного, гірського та велосипедного туризму.

У цей же день на центральній поляні о 20.00 — навколо туристського багаття розпочнуться різноманітні туристські конкурси та концертна програма за участю бардів і учасників зльоту.

15 травня о 12.00 відбудеться урочисте закриття зльоту і нагородження його переможців та призерів.

 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути