chrome firefox opera safari iexplorer

На Пейзажці відновили скульптуру Маленького принца

30 травня 2011 о 10:25

Воскресіння «Маленького принца». У столиці на Пейзажній алеї знову з'явився герой французького письменника Антуана де Сент-Екзюпері. Одразу після знищення вандалами попередньої скульптури, автор роботи Костянтин Кретуцький узявся створювати нову. Результат двомісячної роботи презентували киянам до Дня міста.

Це все, що залишилося від маленького принца 23 березня. Уночі невідомі кувалдою розбили мозаїчну скульптуру. Ось на цьому місці казковий герой неушкодженим простояв трохи більше чотирьох місяців. У кого піднялася рука, невідомо досі. Марина Соловйова особисто написала заяву в міліцію. Правоохоронці мовчать. Тож, юрист просить відреагувати чиновників.

Марина Соловйова, юрист: «Было бы неплохо, если бы Киевсовет и администрация киевская в конце концов могла дать статус сквера этому замечательному месту. Нужно сохранить этот сквер, чтобы никто никогда не смог на него посягать».

З новим статусом у Пейзажної алеї з'явилися б  охорона та освітлення. Мріє про це і автор скульптури Костянтин Скретуцький. Він зробив маленького принца на замовлення французького культурного центру. Створити послідовника героя Антуана де Сент-Екзюпері також не відмовився. Щоправда, цього разу принц до зустрічі із вандалами готовий.

Костянтин Скретуцький, скульптор: «Он такой напряженный, немножко вооруженный. Он со своими обидчиками намерен бороться вот таким образом».

Відвідувачі пейзажки войовничості принца не помітили. Казкового персонажа вподобали одразу.

Таких «Маленьких принців» по всьому світу лише троє. Перша скульптура з'явилася на його батьківщині — у Франції. Друга — в Америці. Третя прикрасила столицю України. Меценати на воскресінні мозаїчного хлопчика зупинятися не збираються. Якщо влада не поставить у Пейзажній алеї охорону, обіцяють купити камеру спостереження.

 

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути