chrome firefox opera safari iexplorer

Нові протести студентів в Україні

26 травня 2011 о 10:10

Українські студенти вийшли на вулицю. Виступають проти нової редакції Закону «Про вищу освіту», бо вважають, що документ обмежить їхні права.

Основні вимоги студентів, які не задовольнили освітяни: збільшення стипендій та незмінна оплата протягом усього періоду навчання для контрактників. Молодь мітингувала під Кабміном та Адміністрацією Президента поруч із прихильниками нового законопроекту.

Анна Мірошниченко, 5 канал: «Їх не почули, до їхньої думки не дослухалися. Сказати свої гучне „НІ“  новій редакції  законопроекту про вищу освіту студенти прийшли під стіни Адміністрації».

Нову редакцію готувало Міносвіти. Мало б урахувати побажання студентів. Та їхні вимоги проігнорували, кажуть протестувальники. А законопроект уже готовий.

Йдеться, наприклад, про стипендії та плату за навчання.

Так про протестувальників заговорили лідери деяких студентських організацій. Логіки в акціях не бачать. Бо Міносвіти у тому законі врахувало всі побажання.

Подібні аргументи на користь нового закону мали б бути і у цих студентів. Вони влаштували свій табір під адміністрацією. На гаслах написали — закон підтримують. Та пояснити позитив нового документа не зміг жоден. Хлопці — жартували, дівчата шарілися.

Так два табори і мітингували.

Мовчазний табір не перемови не пішов. Залишився під Адміністрацією. А інший — до прем'єра пішов. В Уряді акцію прокоментували ще до її початку.

Та заявам освітянського міністра, що у законі враховане все, студенти вкотре віри не ймуть. І після гучних промов під Кабміном — передали свої вимоги прем'єрові.

 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути