chrome firefox opera safari iexplorer

Сафарі-парк у Криму можуть так і не відкрити

13 травня 2011 о 09:58

Відкриття першого в Україні сафарі-парку може так і не відбутися. Офіційно цю подію планували на наступний рік. Однак, кримські чиновники винуватять засновника парку у самозахопленні землі. Йдеться про 20 гектарів території колишньої військової частини, які в Рескомземі автономії позначені як сільськогосподарські.

Олега Зубкова, власника ялтинського звіринця, винуватять у привласненні 20 гектарів сільсьгоспугідь під Білогорськом. Мовляв, директор зоопарку облаштовує там сафарі-парк без необхідних дозволів.

Чиновники навіть збитки підрахували. Адміністративну справу передали до прокуратури Криму, там її перекваліфікували в кримінальну.

Організатор сафарі-парку звинувачення відкидає. Олег Зубков показує документи, що підтверджують його право власності на залишки колишньої військової бази. Каже, землю придбав офіційно — ще п'ять років тому. І тоді вона мала інше цільове призначення.

Усього сафарі-парк займає 35 гектарів. На 20 з них право власності не оформлене досі.

Хоч офіційне відкриття першого в Україні сафарі-парку запланували на наступний рік, на території вже  мешкають понад 2 тисяч рідкісних тварин і птахів. Облаштували вольєри для тигрів, лам, зебр та жирафів. А на 20 гектарах спірної землі оселилися півсотні левів – найбільша колекція в Європі.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути