chrome firefox opera safari iexplorer

Син Павла Загребельного написав про батька книгу

28 травня 2011 о 17:53

Син українського письменника Павла Загребельного, якого ще за життя називали класиком, – Михайло — написав про свого батька книгу. «Павло Загребельний» — так називається книга-біографія, яка побачила світ у видавництві «Фоліо».

Про це йдеться на офіційному сайті «Фоліо».

Видання містить дев’ять розділів. П’ять інтермедій. Серед дійових осіб — убивці української радянської літератури, національні дурні, селяни села Солошино, лейтенант артилерії Загребельний, Михайло Рєзнікович, князі, султани, диктатори…

Михайло Загребельний зазначав у ЗМІ, що біографію батька неправильно пишуть, зокрема, «скрізь зазначено, що Загребельного поранили у серпні 1941-го під час оборони Києва. Насправді ж він фізично не міг бути там, бо артилерійське училище, в якому навчався, перевели спершу до Харкова, відтак до Сум. І саме під час захисту Сум його поранили».

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути