chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах до Дня міста встановлять 30-метрову Facewall

30 травня 2011 о 13:58

У Черкасах на День міста, яке відзначатиметься цього року 4 червня, створять FACEWALL «Ми – черкасці».

У Долині троянд встановлять спеціальний стенд висотою 2,5 м, завдовжки 30 м. На нижній частині стенду зображуватимуться Дніпровські краєвиди, у верхній частині – силуети черкаських будівель. Основна – центральна частина – величезна мозаїка, викладена з 4000 плиточок розміром 10×10 см. На кожній плиточці – портрет жителя міста.

«Мета цього проекту така ж, як і мета «сусідських» столів до Дня Перемоги – об'єднати містян в одну родину, сім'ю, плем'я, громаду. Щоб кожен усвідомив себе не лише жителем, а ГРОМАДЯНИНОМ міста, – ділиться ідеєю міський голова Сергій Одарич на своєму блозі. – На стіні будуть обличчя наших сучасників – сусідів, друзів, знайомих... Обличчя наших славетних предків – Дашковича, Вишневецького, Симоненка, Нарбута… Обличчя почесних громадян міста… Портрети індивідуальні, портрети з коханим чи коханою, портрети цілими сімействами… І головне – завдяки вдалому розміщенню плиточок з різною кольоровою гамою на мозаїці читатиметься напис: «МИ – ЧЕРКАСЦІ!»

За словами мера Черкас, стенд розміщуватиметься в Долині троянд до зими, а потім його перемістять до музею.

До 29 травня по місту діяли фотопункти, у яких можна було за 30 грн сфотографуватися на фотоплитку для мозаїки. Фотоплитка — це фотозображення на склі, у якому сторона із зображенням обернута до стенду. Скло захищає портрет від царапання, фарбування та іншого вандалізму.

Монтаж мозаїки розпочнеться 3 червня о 17.00 і триватиме до 18.00 4 червня. Кожен, хто замовив фотоплитку, зможе прийти до Долини троянд, отримати своє замовлення і власноруч вмонтувати його у самостійно вибране місце. Ті фотоплитки, які не будуть вмонтовані замовниками, будуть розміщені волонтерами-організаторами.

За словами організаторів, більшість коштів, отриманих від черкасців за фотографування, будуть спрямовані на придбання та висадку трояндових кущів у Долині троянд, щоб повернути цій місцевості первісний зміст.

Використані матеріали сайту rada.cherkassy.ua

«Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути