chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах проходять Шевченківські читання

19 травня 2011 о 11:17

17 травня у черкаському Дитячому парку старували Шевченківські читання. Щоденно до 20 травня вони проходитимуть з 19.00 до 20.00, повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

«Ми започаткували цікавий проект – шевченківські читання, який об’єднує шанувальників творчості Великого Кобзаря. Кожного дня представники восьми-дев’яти шкіл читатимуть вірші Шевченка», – розповідає директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому Ірина Топчій.

За словами організаторів, це не просто літературний вечір. Окрім масовості, він має чимало цікавинок: вірші читатимуть і школярі, і вчителі, також будуть різні постановки, сценки, пісні. А, зокрема, вихованці восьмої школи читатимуть «Заповіт» п’ятьма мовами. Захід має стати щорічним.

Також 20 травня о 15.00 біля пам’ятника Кобзарю на площі перед обласним Драмтеатром відбудеться акція «Одягни вишиванку і принеси квіти до пам’ятника Шевченку».

* Фото Ігоря Бутенка

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути