chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах пройде ІІІ Фестиваль дерев’яних скульптур «Древляндія»

23 травня 2011 о 13:59

1 червня у Черкасах стартує ІІІ Фестиваль дерев’яних скульптур «Древляндія». Уже третій рік поспіль городяни та гості міста споглядатимуть за перевтіленням звичайних дерев’яних колод на улюблених казкових персонажів.

Цього року в Дитячому парку, що у центрі міста, скульптори витешуть героїв української народної казки «Котигорошко», повідомляє прес-служба Черкаської мерії.

10 скульпторів з Черкас та інших міст України протягом п’яти днів із дерева створять Котигорошка, Вернигора, Вернидуба, Крутивуса, Змія, Грифа, Коваля, Матір, Батька і Дідка маленького, що борода на сажень волочиться.

Дерево для скульптур уже заготовили. Заготовки із дуба мають висоту до 3 м, діаметр — 70-80 см.

За інформацією організаторів, фестиваль традиційно проходить за кошти спонсорів.

«Над темою цьогорічного фестивалю ми довго не розмірковували, адже планували її ще давно. «Котигорошко» — це український фольклор. Ми проводитимемо «Древляндію» уже третій рік поспіль. Такі фестивалі мають не лише естетичну складову, але й пізнавальну. Оскільки подивитися на улюблених персонажів приходить чимало дітей», – говорить міський голова Черкас Сергій Одарич.

Нагадаємо, темою черкаської «Древляндії» уже були «Золотий ключик» та «Мауглі». Виготовлені під час минулих фестивалів дерев’яні скульптури прикрашають парки міста, а тварин з «Мауглі» розмістили у міському зоопарку.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути