chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві збудують діловий центр

03 травня 2011 о 15:08

Київські містобудівники за завданням президента Віктора Януковича визначили шість земельних ділянок у столиці для будівництва найбільшого ділового центру в Україні за аналогією з діловими анклавами у Парижі (La Defense) і Астані — (Астана-сіті).

Про це заявив головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

За його словами, серед них є ділянки, площа забудови яких, за задумом архітекторів, буде перевищувати 200 га. Так, наприклад, один з варіантів для розміщення ділового центру — територія «Експоцентру України», який знаходиться на балансі Держуправління справами при президенті.

Також велику територію архітектори знайшли на Рибальському півострові. Одним з найбільш цікавих місць для будівництва, на думку Целовальника, може стати так званий «Княжий затон» (11-й мікрорайон Позняки-Західні).

Також діловий центр столиці може розміститися в районі Дніпровської набережної на лівому березі, у промисловій зоні Нижньої Телички, вниз по Дніпру від метро Видубичі, або на перетині вул. Бажана і Харківського шосе.

 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути