chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові хочуть створити найбільшу ляльку-мотанку в Україні

26 травня 2011 о 10:29

У Львові в межах святкування 20-річчя незалежності України планують скласти найбільшу в Україні ляльку-мотанку розміром 5-6 м та встановити рекорд України.

Про це йшлося під час засідання оргкомітету з підготовки та відзначення 20-ї річниці Незалежності України у Львівській ОДА.

Для встановлення рекорду з усіх районів області привезуть снопи для створення ляльки-мотанки. Її заплановано встановити на площі перед Львівським театром опери та балету (пр. Свободи, 26).

Окрім того, до Дня незалежності в області заплановано провести чимало культурно-мистецьких, освітніх, спортивних заходів. Серед них – проект «Вишивана Львівщина» — ідея створення 20-метрового вишитого кожним районом області рушника і презентованого до 20-ї річниці Незалежності України.

Нагадаємо, попередній рекорд з розміру ляльки-мотанки був встановлений 30 квітня 2011 року у Львові і становив 3 метри, до цього у Харкові – 2 м 15 см.

 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути