chrome firefox opera safari iexplorer

У Тернополі відкрили незвичний пам'ятник Ігорю Пелиху

09 травня 2011 о 14:00

У центрі Тернополя відкрили пам'ятник на згадку про відомого тернопільського телеведучого Ігоря Пелиха. Це не кам’яна брила, а телевізор. Тицьнувши на екран, кожен може побачити відеозаписи за участі Ігоря Пелиха.

Екран схожий до пристроїв, які виконують операції з поповнення рахунків, обрамлений кованою оздобою і стилізований під телевізор. На ньому запис: «У цьому будинку у 1996- 1997 р. на станції «Радіо Тернопіль» працював, жив, їв, спав, курив, дотепно гомонів, весело гудів і вар’ював Ігор Пелих...».

«Він — позитивна людина. І дуже любив Тернопіль, — розповідає соратник та друг загиблого журналіста Юрко Зелений. — На Тернопіллі зараз розвивається туризм і він міг докластися до цього. Ще кілька років тому Ігор Пелих вкладав чимало грошей, щоб в Донецьку і Луганську знали про Тернопіль».

Для більшості людей Пелих був веселуном з телевізора, зазначив Юрко Зелений. Тому пам’ятка — у дусі Пелиха. Саме тому вона є не мовчазною брилою, а оригінальною хайтеківською фантазією.

Ідея такої пам’ятки зародилася два роки тому у його друга дитинства та творчого однодумця Івана Яснія, який був головним режисером програм «Галопом по Європах» та всіх інших телепередач за участю Ігоря Пелиха.

Нестандартну ідею підтримали друзі та родина Пелиха, які й зібрали кошти на реалізацію задуму. Втілили ідею двоє ковалів із Тернопільського району.

Діти телеведучого — Соломійка та Івасик відкрили пам'ятник.

«Я пригадую, як він мене будив. Завжди усміхнений», — каже донька Соломійка.

Ігоря Пелиха називали людиною-феєрверком, музикантом, хорошим батьком, другом, вар'ятом та веселуном. На відкритті йому пам'ятки були музиканти, журналісти та друзі з Києва.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути