chrome firefox opera safari iexplorer

У Збаражі пройшов фестиваль вареників

02 травня 2011 о 15:13

Фестиваль цієї традиційної української страви пройшов у місті Збараж.

30 господинь з усієї області змагалися за найсмачнішого та найкраще виліпленого вареника.

“Ми започаткували цей фестиваль в Збаражі, тому що це одна така ізюминка, де є історична пам’ятка архітектури. Проходить Вареник-Фест, це означає, що будуть вибирати найбільший вареник області”, — каже начальник управління з питань туризму Тернопільської ОДА Леся Серетна.

“Минулого року в нас був конкурс велетенський вареник. Я мала вареник велетенський — 70 см довжини, 45 ширини і півтора кілограма ваги. Я планую цього року теж бути переможницею”, — каже минулорічна переможниця Надія.

Перед господинями стояло непросте завдання — потрібно було зліпити п’ять тисяч вареників та ще й пісню заспівати. Рецепти у господинь схожі, але в кожної є своя родзинка.

Від такого у гостей аж слинка котилася. Ласуни на вареники налетіли як бджоли на мед.

“Мені подобаються з вишнями, так з вишнями дуже гарні вареники, але зараз з гречкою були дуже смачні. З чим би не були вареники, Україна не може без вареників”, — каже гість фестивалю Василь.

“Досить цікаво тому, що кажуть, що є вареники з картоплею, але є й вареники з картоплею і з сиром. Є з сиром є з капустою і всі вони об’єднали і досить цікаво, бо береш не знаєш котрий ти візьмеш. Ну це все добре, ну і звичайно сало шкварок, це є до вареників сила”, — каже учасник фестивалю Олег.

Вареник-Фест проводиться уже вдруге. Він традиційно відкриває туристичний сезон Тернопілля. Окрім того, що поласувати варениками, гості мали змогу поспостерігати ще й за ковалями, величезною повітряною кулею, козацькими боями, байкер-шоу, а також поглянути на ретро-автомобілі та на реконструкцію штурму середньовічного замку.

 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути