chrome firefox opera safari iexplorer

Українську мову викладають у 0,38% російських вишів

26 травня 2011 о 14:22

У Росії майже у десяти вищих навчальних закладах викладається українська мова. Про це посол України у РФ Володимир Єльченко сказав на прийомі у посольстві України в РФ, присвяченому Дням слов'янської писемності і культури.

«Викладання української мови і літератури ведеться у багатьох російських вишах, а саме: у Московському державному університеті ім. М.Ломоносова, Московському державному лінгвістичному університеті; Російському державному лінгвістичному університеті; Санкт-Петербурзькому державному університеті; Саратовському державному університеті ім. М.Чернишевського, Воронезькому державному університеті й інших», — сказав Єльченко.

Він підкреслив, що на сьогодні багатовіковий історичний розвиток української культури викликає великий інтерес і достатньо широко представлений у Росії.

«Географія» україністики не обмежується Москвою, а розповсюджується по всій території Росії", — сказав Єльченко.

За його словами, зокрема, через історичні події Башкортостан займає особливе місце на карті української діаспори, і Уфимський філіал Московського державного гуманітарного університету ім. М.Шолохова став одним із вишів Росії, де ведеться навчання українською мовою.

Також готуються кваліфіковані кадри для викладання української мови і літератури в освітніх установах Башкортостана, наголосив він.

Зазначимо, за даними Офіційного інформаційного порталу єдиного державного екзамену у Росії нині проводять навчання за різними спеціальностями 2597 вищих навчальних закладів та їх філій. Тобто, 10 вишів складають приблизно 0,38% від загальної кількості вишів у РФ.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти Освічена

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути