chrome firefox opera safari iexplorer

«Великдень у Космачі» відбудеться на Прикарпатті

01 травня 2011 о 20:42

Сьогодні, 1 травня, у Космачі Косівського району Івано-Франківщини розпочався четвертий традиційний фестиваль «Великдень у Космачі».

У програмі фестивалю – виставки традиційної народної культури, традиційна гуцульська й українська кухня, наукова конференція, виступи українських і закордонних world music і фольк-рок-команд тощо.

Традиційно на «Великдень у Космачі» пройде ярмарок народної культури Гуцульщини та виставка майстрів декоративно-прикладного мистецтва з усієї України. Водночас діятимуть майстер-класи з писанкарства, лялькарства, лозоплетіння.

Фестиваль триватиме до 3 травня.

Космач називають столицею, серцем Гуцульщини, бо впродовж століть з’їжджаються сюди з усіх усюдів митці, щоб змалювати неповторну красу природи, народні звичаї, самобутнє мистецтво.

За словами сільського голови, відомого вишивальника, заслуженого майстра народної творчості Дмитра Пожоджука, у Космачі, назва якого перекладається як «келія Сонця», можна надихнутися особливою енергетикою Карпат і відчути велич і силу народних традицій.

Серед основних завдань фестивалю – популяризація автентичної, традиційної української культури, пізнання свого народу, його історії, культури, традицій, звичаїв.

 

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути