chrome firefox opera safari iexplorer

Візи між Україною і Сербією скасовано

31 травня 2011 о 12:56

Україна і Сербія домовились про безвізовий режим між країнами. Про це на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Сербії Вуком Єремичем повідомив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, передає УНН.

«Із задоволенням хотів би відзначити – щойно підписано двосторонню угоду про відмову від візових вимог для громадян», — сказав К.Грищенко.

Він вважає, що вищезгаданий документ сприятиме збільшенню контактів і взаємних поїздок між громадянами двох країн.

Як повідомлялося, ключовим елементом візиту міністра закордонних справ Республіки Сербія Вука Єремича в Україну, за словами речника МЗС Олександра Дикусарова, є підписання двосторонньої угоди про відмову від візових вимог.

Нагадаємо, у листопаді 2010 року на саміті Україна-ЄС у Брюсселі Україна першою з країн поза межами Балкан отримала від Євросоюзу План дій щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок українських громадян до країн ЄС.

План дій було розроблено за логікою «дорожніх карт», наданих Сербії та іншим балканським країнам. Від початку 2010 року Сербія вже має безвізовий режим з Євросоюзом.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути