chrome firefox opera safari iexplorer

15 сіл щороку зникає з мапи України

21 червня 2011 о 09:15

Завершення земельної реформи забезпечить економічне підґрунтя для сільської місцевості, а також дозволить призупинити деградацію українського села.

На цьому наголосив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк на прес-конференції 20 червня. Міністр відзначив, що з мапи України щороку зникає близько 15 сіл, а це зумовлено відсутністю мотивації для молоді та працездатного населення залишатися у сільській місцевості.

Про це повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ .

«Я переконаний, що завершення пенсійної реформи  дасть цю мотивацію та дасть більш стабільну надію для роботи і проживання українського селянина, і таким чином ми зможемо призупинити деградацію українського села», — наголосив він.

Міністр підкреслив, що для завершення земельної реформи необхідно прийняти низку фінальних законопроектів, зокрема законопроекти про земельний кадастр, про родючість сільськогосподарських земель, про консолідацію сільськогосподарських земель та законопроект про ринок землі.

 

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути