chrome firefox opera safari iexplorer

День Конституції відсвяткують молебнем і концертом

21 червня 2011 о 09:28

28 червня у 15-ту річницю Конституції України у Києві пройде низка заходів за участю перших осіб держави. Зокрема, заплановано покладання квітів до пам'ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському, проведення молебнів за Україну та український народ, святкові концертні програми, фестиваль «Сходи до неба» на Європейській площі тощо.

Головний святковий концерт розпочнеться на Майдані Незалежності о 19 годині, триватиме до 22.00 та завершиться феєрверком, повідомляє КМДА.

Президент Віктор Янукович на Майдан не прийде, але привітає громадян зі святом через відео звернення.

Для присутніх виступатимуть відомі українські виконавці: Гайтана, Джамала, гурти «Мандри», «Mad Heads XL» та «Океан Ельзи».

Крім того, упродовж червня у столиці відбудуться культурно-мистецькі акції та конкурси, зустрічі представників влади з активною громадськістю міста, різноманітні круглі столи, книжкові тематичні виставки та пізнавально-інформаційні години у бібліотеках Києва, додали в прес-службі мерії.

Також будуть організовані фотовиставки, кіномистецькі заходи у кінотеатрах столиці, проведення низки фізкультурно-спортивних змагань, турнірів, показових виступів окремих спортсменів і колективів та багато інших заходів.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути