chrome firefox opera safari iexplorer

До осені 4 млн українців можуть стати безпритульними

13 червня 2011 о 08:01

Уже до осені в Україні можуть залишитися в буквальному сенсі безпритульними близько 4 млн людей – якраз до цього часу закінчиться мораторій на відселення мешканців гуртожитків усіх форм власності.

І зволікати чиновникам з цією проблемою не можна. Її потрібно вирішувати вже найближчим часом, попередив юрист Олексій Міщенко, який розробляє зміни до закону «Про продовження мораторію на відселення мешканців гуртожитків усіх форм власності», пише MIGnews.com.ua.

На прес-конференції в п’ятницю він констатував: усі жителі гуртожитків в Україні є кріпосними XXI століття, оскільки ці люди повністю залежать від власників «заводів, пароплавів» і т.д.

Б’ють на сполох і профспілки. Голова Всеукраїнської профспілки «Захист прав» Володимир Федерлян нагадав, що питання продовження мораторію на відселення мешканців гуртожитків усіх форм власності повинна розглядати Верховна Рада, яка буквально через місяць іде на канікули і приступить до роботи тільки восени.

«Тягнути не можна. Парламент, перш ніж йти на канікули, має розглянути відповідну ініціативу в сесійній залі, адже мораторій закінчується восени, а балансоутримувачі чекають не дочекаються, коли вони зможуть продавати свої гуртожитки та виселяти з них людей», – стверджує Федерлян.

У зв’язку з цим, профспілка вимагає продовжити мораторій, щоб мешканців гуртожитків не виселили з їхніх будинків.

Нагадаємо, приватизацію гуртожитків дозволив ще Президент Віктор Ющенко в 2008 році, підписавши указ «Про заходи щодо забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків». Але з цього нічого не вийшло.

Піднімав питання приватизації гуртожитків і Президент Віктор Янукович у 2010 році.

Правда, вже в цьому році в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства заявили про те, що підготовлена ​​загальнодержавна програма про передачу гуртожитків державної форми власності, яких на сьогодні в Україні 1100. Усі вони не увійшли до статутного капіталу. Тепер планується до 2014 року повністю передати їх до місцевого самоврядування із залученням державного бюджету та інвесторів, які там є.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути