chrome firefox opera safari iexplorer

Донеччина до Євро підготувала 12 марштурів

03 червня 2011 о 12:03

До Євро-2012 на Донеччині підготовлено 12 туристичних маршрутів. Про це сказав під час он-лайн конференції на одному з донецьких сайтів перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Дергунов. «В одному з таких місць зовсім недавно (с. Красне) відбувся дивовижний симфонічний концерт на батьківщині найбільш виконуваного на сьогоднішній день у світі композитора Сергія Прокоф’єва», – зазначив він.

В області достатньо чудових місць для відпочинку. Це Святогір’я, Краснолиманський район, Азовське узбережжя, де розташований регіональний ландшафтний парк «Меотіда» та інші ландшафтні парки, кожен з яких має свою «родзинку».

Що стосується загального числа гостей, то ще важко спрогнозувати точну кількість тих, хто приїде до Донецька на матчі Євро-2012. «У нас є кілька варіантів розрахунку ситуації. Не говоритиму про мінімум і максимум, скажу про усереднений варіант – це майже 100 тисяч гостей на всі 5 матчів. Місткість стадіону – 52 тисячі, у фан-зоні може розміститися від 60 до 80 тисяч гостей», – сказав заступник губернатора.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути