chrome firefox opera safari iexplorer

Дві третини українців за рік стали жити гірше

13 червня 2011 о 13:49

Дві третини українців (66,8%) вказали на погіршення їхнього матеріального становища за останні 12 місяців. Про це свідчать дані всеукраїнського соціологічного дослідження, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики 20-25 травня 2011 року.

При цьому, чверть опитаних (26,3%) зазначила, що їхнє матеріальне становище не змінилось, і лише 5,9% вважають, що їхнє матеріальне становище покращилось. Не змогли визначитись 1% опитаних.

На погіршення матеріального становища за останні 12 місяців указує більшість населення в усіх регіонах: у Західному регіоні – 65%, у Центральному – 69,6%, у Південному – 64,7%, у Східному – 67,6%.

Кожній десятій українській родині (11,3%) не вистачає грошей навіть на їжу, а 43,9% домогосподарств, хоча й вистачає грошей на їжу, але купувати одяг чи взуття вже складно.

Абсолютну більшість населення України (96%) тією чи іншою мірою хвилює зростання цін. Зовсім не хвилює або скоріше не хвилює зростання цін лише 3,9% громадян.

Зростання цін тією чи іншою мірою хвилює переважну більшість населення всіх регіонів країни: у Західному – 89,7%, у Центральному – 98%, у Південному – 99,6%, у Східному 95%.

Майже половина громадян (48,1%) вважає, що головним винуватцем нинішнього стрімкого зростання цін є як нинішня, так і попередня влада однаковою мірою. При цьому 31,4% вважають головним винуватцем зростання цін нинішню владу, а 11,3% – попередню владу. Разом із тим, 5,8% дотримуються думки, що зростання цін – це об’єктивний наслідок світової кризи, а 3,4% не змогли визначитись.

Детальніше про дослідження — тут.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути