chrome firefox opera safari iexplorer

Кількість мільйонерів у Києві перевалила за півтисячі

23 червня 2011 о 10:40

У Києві за 2010 рік на 1 червня задекларували доходи в розмірі понад 1 млн грн. 684 людини. Про це повідомили в податковій адміністрації Києва.

За 2009-й мільйонерів, згідно з податковими деклараціями, було близько 800. Але поки оброблено лише 60% всіх декларацій. Найбільше мільйонерів у Печерському та Шевченківському районах — 218 та 177, а найменше у Деснянському і Святошинському — 18 і 20, пише Сегодня.

Як показали попередні результати, мільйони в Києві заробляють в основному від продажу і оренди нерухомості та іншого майна, на операціях з цінними паперами.

Поки найбільша сума, яка вказана у декларації (за неофіційною інформацією) — 100 млн грн. У минулому році було 500 млн грн.

Відзначимо, як пояснила заступник голови ДПАУ в Києві Олена Онищенко, більшість зірок шоу-бізнесу стоять на обліку в органі податкової служби, як фізособи-підприємці і платять лише єдиний податок (200 грн. в місяць).

За словами Онищенко, деякі спортсмени платять податки в тій країні, де вони заробляють. Наприклад, знаменитий боксер і депутат Київради Віталій Кличко, який завжди здає декларацію в Україні, податки від гонорарів за свої бої платить за кордоном.

«Докорів сумління у мене немає. Адже податки платять там, де заробляють ... Коли буду заробляти в Україні, тоді й податки буду з задоволенням платити. Адже в Німеччині (де Кличко отримує гонорари — ред.) ставка 56% ... Так що краще в Україні. Але економіка не працює, і таких грошей немає», — сказав Кличко.

Як повідомлялося раніше, на Донбасі у півтора рази побільшало мільйонерів. Кількість «офіційних» мільйонерів у Донецькій області виросла до 164 осіб, хоча ще рік назад їх нараховувалося 105.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути