chrome firefox opera safari iexplorer

Колекція 11-річної українки підкорила серце П'єра Кардена

22 червня 2011 о 12:23

11-річна Поліна Горлова із Запоріжжя визнана найкращим юним модельєром на Міжнародному форумі моделей, талантів і дизайнерів в Москві, повідомляє газета Сегодня.

Колекція Горлової Дощ із кришталю настільки вразила журі конкурсу, що всесвітньо відомий французький кутюр'є П'єр Карден запросив її взяти участь у його фестивалі, який відбудеться в листопаді в Парижі, на Єлисейських полях.
Серед шанувальників таланту Поліни значаться не тільки великий Карден, але також російський модельєр В'ячеслав Зайцев і представники шоу-бізнесу.

"Ще в минулому році П'єр Карден запропонував залишити Поліну в Парижі, щоб вона навчалася, але коли з'ясував, що їй ще не виповнилося 14 років, був приголомшений. До 14 вона не може там навчатися без батьків. В'ячеслав Зайцев теж запрошує нас до своєї лабораторії моди вчитися, навіть незважаючи на вік. А Ігор Ніколаєв і Барі Алібасов пропонували з ними співпрацювати зі створення костюмів для танцюристів. Але для цього потрібно переїжджати в Москву, а ми поки собі цього не можемо дозволити з фінансових міркувань ", — розповіла мати дівчинки Вікторія Горлова.

Незважаючи на те, що фестиваль Кардена відбудеться тільки через півроку, Поліна Горлова вже зараз готує до цієї події нову колекцію.

"Я подивилася на французьку архітектуру і вирішила показати Європі наші красиві українські храми. Колекція буде називатися Україна православна. На головах моделей будуть великі головні убори у формі церков, а сукні я розмалюю видами України за допомогою акрилових фарб. Поки складно сказати, скільки в цю колекцію увійде моделей. Потрібно намалювати тисячі ескізів, з яких мама пошиє 20-30 найкращих костюмів ", — поділилася планами дівчинка.

За словами Вікторії Горлової, одна колекція, яка налічує від 20 до 30 костюмів, обходиться родині приблизно в 100 000 грн.

Нагадаємо, що днями 6-річна українка Югина-Анастасія Омельчук перемогла на VI Міжнародному дитячому фестивалі краси та таланту Міні-міс Всесвіт-2011, який відбувався у Тбілісі, Грузія. Крім головного титулу, українка завоювала ще один — Міс фотомодель Всесвіт.

 

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути