chrome firefox opera safari iexplorer

«Київхліб» і «Київмлин» повернуть у власність столиці

22 червня 2011 о 11:13

Київська міська державна адміністрація (КМДА) має намір добиватися повернення в комунальну власність ключових гравців столичного ринку хлібу — компаній «Київхліб» і «Київмлин».

Чиновники в КМДА зазначають, що поки до кінця не зрозуміло, як саме може бути організована процедура і нині цим питанням займається команда юристів, пише Дело.

Нині на підприємствах і в керуючій компанії нічого не знають про плани міської влади.

Голова наглядової ради «Хліба Києва» Владислав Атрошенко сказав, що не володіє подібною інформацією. Всі підприємства холдингу працюють у звичайному режимі.

ЗАТ «Хліб Києва», в якому об'єдналися хлібозаводи ВАТ «Київхліб» і структури «Київмлина», було створене ще за попереднього мера Олександра Омельченка. За містом було закріплено 51%.

Однак у середині 2006 року контрольний пакет міста в «Хліб Києва» був розмитий в результаті додаткової емісії.

Нові акції місто не викупило, фактично відмовившись від контролю над стратегічним підприємством.

У 2008 році відбулася чергова зміна власника, і контроль над компанією перейшов до структур, які пов'язували з Леонідом Черновецьким.

Влітку 2010 року стало відомо, що власники робили спробу продати «Хліб Києва».

Спроба не увінчалася успіхом — привабливість активу знижує зарегульованість вітчизняного хлібного ринку і висока стартова ціна — холдинг оцінюється приблизно в 70 млн доларів.

 

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути