chrome firefox opera safari iexplorer

Львів також запустив годинник зворотного відліку до Євро-2012

09 червня 2011 о 13:03

У Львові офіційно відкрили годинник зворотного відліку до старту Євро-2012. На годиннику вказано скільки часу залишилося до відкриття чемпіонату. Одночасно з представленням, 8 червня, годинник запустили.

Директор департаменту «Євро-2012» Олег Засадний розповів, що запускати годинник зворотного відліку – це нова традиція, якої дотримуються багато міст та УЄФА.

«Ця традиція, насправді, дає можливість мешканцям і туристам міста отримати додаткову туристичну атракцію, подивитися скільки залишилося часу до першого матчу, який відбудеться у 2012 році», — додав Засадний.

Кошти на виготовлення і встановлення цього годинника були виділені офіційним партнером Євро-2012 – компанією «Coca-Cola».

Відкривали годинник Олег Засадний та друзі Євро: Ольга Романова, Ігор Кульчицький та Степан Юрчишин.

На годиннику вказано дні, години, хвилини і секунди до матчу-відкриття Євро-2012. Його висота понад 2,5 м, вага – близько 300 кг. Конструкція є вандалостійкою та досить міцною.

У 2012 році на місці навколо годинника буде розміщена фан-зона, де відбуватиметься трансляція матчів чемпіонату Європи з футболу. Вона зможе розмістити понад 35 тисяч вболівальників.

Нагадаємо, годинник зворотного відліку також запустили у Києві.

 

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути