chrome firefox opera safari iexplorer

Музей історії Києва знову виселяють

09 червня 2011 о 14:58

Міська влада виселяє Музей історії Києва з «будинку Петра» на Подолі, внаслідок чого археологічні фонди науковців можуть бути втрачені.

Про це заявив лідер партії «УДАР», голова однойменної фракції у Київраді Віталій Кличко, повідомляє прес-служба депутата.

За його словами, до депутатів звернулися працівники музею, як просять запобігти виселенню.

«Іще в 2004 році музей позбавили приміщення на вул. Пилипа Орлика та „тимчасово“ переселили його до Українського дому. При цьому частина музейних фондів просто загубилася. У 2007 році Київрада прийняла рішення побудувати для музею окреме приміщення на вул. Інститутській, але це питання досі не вирішене», — сказав Кличко.

Столичні чиновники нібито надають нове приміщення для зберігання археологічних фондів, але музейники сприймають це як чергову спробу розпорошення колекції та говорять про загрозу втрати унікальних експонатів.

За словами Кличка, фракція підготувала проект рішення Київради, в якому пропонує до 1 вересня 2011 року надати Музею історії Києва належне приміщення, де він зможе розмістити усю експозицію та нарешті нормально працювати. До цього ж часу депутати вимагають заборонити будь-яке переміщення колекції.