chrome firefox opera safari iexplorer

На День Конституції Майдан та Європейську площу перекриють

28 червня 2011 о 15:23

Міська влада запрошує киян та гостей столиці разом відзначити День Конституції України , взявши участь у святкових заходах.

Головний святковий концерт, приурочений 15-тій річниці Конституції України, розпочнеться на Майдані Незалежності о 19 годині та триватиме до 22:00 і завершиться феєрверком.

Для присутніх виступатимуть відомі українські виконавці: Гайтана, Джамала, гурти «Мандри», «Mad Heads XL» та «Океан Ельзи».

На час проведення концерту передбачене перекриття вулиці Хрещатик (від вул. Городецького до вул. Інститутської) з 18 до 24 години 28 червня 2011 року.

Також о 19:00 на Європейській площі відбудеться Міжнародний фестиваль «Сходи до неба». Фестиваль спрямований об'єднати Київ із культурними столицями світу.

Захід відбудеться за участі оперних співаків Дмитра Хворостовського та Анатолія Кочерги, балерини Ілзе Лієпи, оперної співачки Ольги Микитенко, піаніста Дмитра Найдича, модельєра Ольги Симонової, а також Національного симфонічного оркестру України під керівництвом Володимира Сиренка.

Під час проведення фестивалю на Європейській площі (від Петровської алеї до вул. Михайлівської) буде перекрито рух транспорту з 18.00 28 червня до 05.00 29 червня.

Також на площі під час фестивалю з буде внесено зміни в роботу пасажирського транспорту загального користування.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути