chrome firefox opera safari iexplorer

На Майдані в Києві хочуть звести 22-поверховий готель

05 червня 2011 о 21:18

У найближчі 2-3 роки Майдан незалежності в Києві може кардинально змінити вигляд. Будівля Федерації профспілок може збільшитися на три поверхи, а на її подвір'ї збираються збудувати 22-поверхову висотку.

Як розповів головний архітектор Києва Сергій Целовальник газеті «Сегодня», у ФПУ вже підготували передпроектні пропозиції.

«Я бачив пропозиції будівництва: і окремої споруди, і надбудови над існуючим будинком. Але виступаю проти цих нововведень — від Європейської площі до Бессарабки зараз цілий архітектурний ансамбль. Це частково радянський стиль, але він єдиний, і я не бачу сенсу його порушувати — якби архітектор спочатку хотів зробити будівлю вищою, одразу б і передбачив іншу поверховість. Навряд чи я дам своє добро на такий проект», — заявив Целовальник.

У головному управлінні з питань архітектури ці проекти поки що не зареєстровані. Представники профспілок лише приходили з ними на консультацію до Целовальника.

Але, як вдалося дізнатися журналістам, Федерація профспілок запропонувала інвестпроект будівництва на території в 0,5 га, що прилягає до будівлі ФПУ, 22-поверхового готелю та надбудови нинішнього будинку удвічі, декільком інвесторам.

Ходять чутки, що ведуться переговори з ізраїльською компанією Engelinvest Group про 400 млн грн інвестицій в будівництво. ФПУ розраховує побудувати новий готель максимум за чотири роки, і це може стати найбільшим готельним центром в Україні.

Щоправда, офіційно у ФПУ про масштабні плани замовчують. «Поки ми не говоримо про велике будівництво. Розглядалися пропозиції щодо інвестпроектів. Одна з них — реконструювати нинішній будинок, добудувавши три поверхи. Зараз робоча група вивчає питання. І що поганого в нашому бажанні? Адже будівлі 40 років. Між словами „вивчають“ і „побудують“ може пройти три-чотири роки», — сказав керівник управління інформаційної роботи та масових акцій ФПУ Юрій Работа.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути