chrome firefox opera safari iexplorer

На українському літературному обрії сходить нова зірка

17 червня 2011 о 13:58

Отримавши у 2010 році Міжнародну літературну премію ім. Олеся Гончара за роман «Грішниця», чернігівчанка Олена Печорна навіть не підозрювала, що її твір сколихне стале українське літературне суспільство ще під час підготовки роману до друку.

Книга-сповідь від дебютантки сучасного українського літературного процесу Олени Печорної – це болюча історія жінки – грішниці, існування якої наше хворе суспільство перетворило на справжнісіньке пекло: понівечене життя в родині пияків, дитбудинок, який завдяки директорові, вночі перетворюється на дім розпусти, хвороба дитини і постійна боротьба за життя.

За редагування роману «Грішниця», що вийшов друком у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» накладом 10 тисяч примірників, взялася лауреатка Шевченківської премії Галина Пагутяк, і вона була приємно вражена рівнем молодої письменниці, а передмову, з задоволенням, погодилась написати відома письменниця та журналістка Міла Іванцова.

Події, описані в романі «Грішниця», відбуваються в провінційному містечку, у селі Чорнобильської зони та в Києві, тож будуть в пізнаваними для багатьох читачів. Характери персонажів теж реальні, можна сказати типові. Авторка передмови Міла Іванцова розкрила свої враження від роману Олени Печорної:"Грішниця" — роман терапевтичний, роман-сповідь і роман-підтримка.

Безумовно, він буде дуже цікавий жінкам. Але, хоч як здивувало це авторку, на літературному конкурсі чоловіча половина журі одностайно високо оцінила її рукопис і присудила твору Міжнародну літературну премію імені О. Гончара 2010 року. Автор роману, наче янгол-охоронець, незримо присутній у тексті, ніколи не полишаючи читача напризволяще та даруючи надію героям! "

Варто додати, що на кінець літа видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» готує багато цікавих проектів – зокрема, вийдуть нова книжка Золотої авторки конкурсу «Коронації слова» Люко Дашвар, альбомне видання неперевершеного Юрка Іздрика та новий роман несамовитої Ірени Карпи.

Додав KOlya

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути