chrome firefox opera safari iexplorer

Овочі подешевшають у чотири рази

16 червня 2011 о 12:21

У наступному сезоні ціни на овочі в Україні знизяться у три-чотири рази, запевняє керівник проекту АПК-Інформ: «Овочі та фрукти» Андрій Ярмак.

«Ціни у цілому за наступний сезон по плодоовочевій продукції будуть в три-чотири рази, а по деяким видам навіть у п'ять разів нижчими, ніж употочному сезоні. Зокрема, по картоплі, ціни будуть удвічі нижчими, ніж у минулому році. Дещо підвищилася ціна на моркву, але це було номінальне підвищення, оскільки попит на дану продукцію знаходиться на дуже низькому рівні», — сказав він.

У той же час у короткостроковій перспективі експерт прогнозує коливання цін.

За словами фахівця, подешевшання плодоовочевої продукції буде відбуватися протягом наступного місяця. Призупинеться воно тоді, коли почнеться сезон так званої середньої продукції, а рання відійде.

«Ціни будуть коливатися до початку збирання пізньої продукції, яке починається з вересня і продовжується майже до грудня. Саме у період з вересня по грудень відбудеться наступна хвиля зниження цін», — зазначив Ярмак.

За його словами, «ціни вже мали б бути нижчими. Але у травні і на початку червня була несприятлива погода, і врожай затримався Продукцію посадили на півтора-два дні пізніше».

Нагадаємо, що в Україні в середині травня на продовольчому ринку настав довгоочікуваний перелом. Вартість плодоовочевого кошика вперше за довгий час, почала знижуватись.

 

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути