chrome firefox opera safari iexplorer

Про Закарпаття створили мультимедійну книгу

26 червня 2011 о 14:15

Якщо ви прагнете дізнатися про історичні особливості та відчути колорит Закарпатського краю, звісно, варто відвідати цей чудовий регіон України. А от «заочно» познайомитись з ним допоможе мультимедійна книга «Закарпаття автентичне».

Видання презентувала Українська конфедерація журналістів спільно з Українським видавничим консорціумом. У цій унікальній книзі зібрані статті українських та зарубіжних науковців щодо історії краю, особливостей звичаїв, кухні, вбрання, архітектури, природних ресурсів.

Окрім того, читачі можуть ознайомитися із сучасним життям Закарпаття: інвестиційним кліматом, економічними можливостями та потенціалом регіону.

«Ми поступово йшли до цього проекту — мультимедійного видання. У 2004 — 2008 роках були створені три книги, які зібрали досить багато матеріалів історичного та культурного характеру. При цьому кожен новий том доповнював попередні матеріали, тому цілком логічним було об’єднати всі ці матеріали в єдине мультимедійне видання», — пояснив під час презентації книги директор цього видавничого проекту Володимир Мерцин.

За його словами, головним завданням при створенні книги в електронному форматі було відтворити особливості мислення та специфіку життя закарпатців за допомогою не лише друкованих текстів, але й аудіо- та відеоматеріалів.

Найближчим часом розпочнеться робота над наступним томом цього мультимедійного видання. «У наступному томі ми б хотіли вирішити певні технічні проблеми для того, щоб вона була простішою у користуванні. І, звичайно, будемо додавати нові матеріали», — пообіцяв В.Мерцин

У свою чергу, представник посольства Румунії в Україні Ромео Станчу вважає, що книга «Закарпаття автентичне» на достойному рівні представить Україну на міжнародній арені. За словами дипломата, у перспективі мультимедійну книгу про Закарпаття можна доповнити та розширити у співпраці з румунськими колегами.

«Завдяки сьогоднішній презентації, я дізнався дуже багато про Закарпаття, а після ознайомлення з деякими матеріалами мультимедійної книги зрозумів, що у вас – дуже гарний колектив, який працює професійно та відкрито. Ми зацікавлені в даному проекті, бо на Закарпатті є багато звичаїв, обрядів та традицій, спільних для мешканців Закарпаття та румунів», – заявив Ромео Станчу.

Електронну версію книги можна знайти тут.

Майя Заховайко, «Рідна країна»

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути