chrome firefox opera safari iexplorer

Столичне метро може подорожчати

24 червня 2011 о 17:30

Директор Київського метрополітену заговорив про чергове підвищення вартості проїзду у підземці.

Київський метрополітен виступає за підвищення тарифів на проїзд . Про це заявив начальник підземки Володимир Федоренко.

«Метрополітен реально страждає від гострої нестачі ресурсів для відновлення його технічного стану. Ми добре бачимо і знаємо, що треба зробити для того, щоб метрополітен виглядав значно краще і працював без збоїв.

Але наше підприємство вже довгий час працює в умовах, коли прибутки від перевезень фактично покривають не більше половини нормативних потреб, коли тариф на перевезення встановлений нижче рівня, передбаченого державними нормативними документами», — запевняє Федоренко.

За його словами, також за рішенням державної влади метрополітен вимушений перевозити безкоштовно 30% пільгових категорій пасажирів, за що отримує компенсацію менше половини витрат і за заниженим тарифом.

Федоренко при цьому відмітив, що доходи метрополітену дійсно великі, але витрати теж значні.

«Доходи метрополітену усі можуть рахувати, і вони дійсно складають значну суму. Але мало хто в змозі підрахувати і взагалі має уявлення про витрати метрополітену. Скільки усього треба, щоб перевезти пасажира, наприклад, із станції „Дарниця“ до станції „Оболонь“, як усе це утримувати, скільки і якого персоналу треба мати, які витрати йдуть на заробітну плату і т. д», — сказав начальник метрополітену.

Начальник підприємства підкреслив, що метрополітен не встановлює ціни на оренду і розміщення реклами — усе це визначається рішенням КМДА і Київради.

Федоренко також спростував інформацію про те, що в київському метро експлуатуються технічно несправні потяги.

«Стверджувати, що в київському метро можна загинути у будь-яку секунду — щонайменше, безпідставно і провокаційно. За всю історію існування київського метрополітену з вини підприємства, зокрема, і по технічних неполадках в рухомому складі, не загинув жоден пасажир», — підкреслив він.

Нагадаємо, що за словами інформованого джерела видання Сегодня, з 664 вагонів київського метро 187 кілька років тому вичерпали свій ресурс. Потяги їздять зі списаними деталями та з тріщинами у колесах.

Як повідомлялося, у вересні 2010 року тодішній заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко заявляв, що ціна поїздки у розмірі 2 гривні є стабільною, і її перегляд не передбачається.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути