chrome firefox opera safari iexplorer

У Дніпропетровську нова арт-подія — «Вечір у Художньому музеї»

21 червня 2011 о 15:51

У суботу, 25 червня, Дніпропетровський художній музей влаштовує чергову мистецьку подію, повідомляє прес-служба Дніпропетровського художнього музею.

«Коли пройде наступна «Ніч у музеї»?» — таке питання співробітники Художнього музею почули від десятків дніпропетровців, котрим припав до душі музейний захід у ніч з 14 на 15 травня і котрим так і не вдалося на нього потрапити. Повторити «Ніч у музеї» неможливо — ця акція тим і цікава, що унікальна: її влаштовують європейські музеї, що зареєструвалися в ІСОМ (Міжнародній раді музеїв), тільки раз на рік — напередодні свого професійного свята. Але проігнорувати бажання містян потрапити до музею в позаурочний час наукові співробітники не могли і тому підготували нову програму — «Вечір у Художньому музеї».

Його відкриє музичний салон із гітаристкою Дар'єю Черниш. Салон — нині призабута, але дуже популярна у XVIII-XIX століттях форма спілкування європейської аристократії, котра збиралася у затишних вітальнях, слухала музику, поезію, розглядала картини і обговорювала твори мистецтва. Організатори «Вечори» запропонують відвідувачам музею не тільки послухати музику, а й поспілкуватися із виконавицею, один з одним, поміркувати вголос про мистецтво.

Далі мистецтвознавець Ігор Труш занурить присутніх у таємничий світ символіста Михайла Сапожникова — унікального художника, що працював у Катеринославській губернії. Цей живописець, наразі мало відомий широкій аудиторії, належить до числа тих, чиї роботи деколи складно зрозуміти людині необізнаній, — потрібен тлумач. Таким і виступить Ігор Борисович, котрий допоможе пізнати таємний зміст полотен Сапожникова, розшифрувати в них головне.

Закінчиться «Вечір в Художньому музеї» проектом Лесі та Віталія Рожкових «Музичний музей»: піаністка та саксофоніст виконають твори різних стилів і різних епох.

На пам'ять про арт-подію у його відвідувачів залишаться не лише приємні спогади, але і невеликі подарунки.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути