chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві створять Музей національної оперети

13 червня 2011 о 15:27

Невдовзі у Києві з'явиться Музей національної оперети. Про це повідомляє «5 канал».

Відкрити його збираються у приміщенні Національного театру оперети. У музеї будуть і історичні, і сучасні експонати, пов'язані з оперою, мюзиклами та музично-драматичними виставами.

Керівники театру уже почали збирати експонати. Приносити їх можуть і усі охочі.

Спершу музей планують розмістити у фойє театру, а згодом — перенесуть у спеціально збудоване приміщення — пам'ятний знак національній опереті.

За словами художнього керівника театру Богдана Струтинського, проект музею вже є: «Це такий великий циліндр, скляний, в якому вся історія музичної культури, і все, шо пов'язано з оперетою України. З виставами театру оперети, з людьми, з особистостями, починаючи ще від Садовського, Заньковецької, Курбаса — тобто тих митців, які творили тут».

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути