chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві запустили годинник відліку часу до Євро-2012

09 червня 2011 о 09:16

8 червня в Києві розпочав роботу годинник зворотного відліку часу до початку чемпіонату з футболу Євро-2012.

Як повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації, годинник працюватиме цілодобово, нагадуючи киянам та гостям столиці, скільки часу залишилося до чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

«Саме 8 червня наступного літа ми будемо зустрічати гостей і уболівальників не тільки з європейських країн, а й з усього світу», — зазначив голова КМДА Олександр Попов.

Годинник — електронне табло 8 метрів завширшки і 2 метри заввишки — встановлений біля центрального входу до Київської міської державної адміністрації. Циферблат прямокутної форми показуватиме, скільки днів, годин і хвилин залишилося до початку турніру 8 червня 2012 року.

Загальна висота конструкції сягає шести метрів.

Столичний годинник є 13-тонною конструкцією з монолітним фундаментом. Монітор встановлений на майже триметровій опорі.

Також подібний годинник був запущений у Львові, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Є така добра традиція за рік до чемпіонату запускати годинники зворотного відліку. Це не нова традиція. Багато міст вже це роблять. Не тільки міста, але і УЄФА. Ми підтримали таку традицію. Вона, насправді, дає можливість мешканцям і туристам міста отримати додаткову туристичну атракцію, подивитися скільки залишилося часу до першого матчу, який відбудеться у 2012 році», – розповів директор департаменту «Євро-2012» Олег Засадний.

Висота львівського хронометру складає понад 2,5 м, вага – близько 300 кг. Конструкція є вандалостійкою та досить міцною.

У 2012 році на місці навколо годинника буде розміщена фан-зона, де відбуватиметься трансляція матчів чемпіонату Європи з футболу. Вона зможе розмістити понад 35 тисяч вболівальників.

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути